top of page
Back Massage

een praktijk waar u zich vertrouwd voelt

 

Fysiotherapie

Specialisaties

Manuele therapie
Shockwave
Echografie
Dry Needling
Ultrageluid
Claudicatio intermittens
(etelagebenen)
Coronarevalidatie
 
Oedeemtherapie
Revalidatieprogramma's


 

Netwerken

Schoudernetwerk 
Neurologie netwerk
Chronisch zorgnet

 

Volwassenen
Kinderen
Ouderen

 

Volwassenen

Fysiotherapie richt zich op de behandeling van lichamelijke klachten en pijn bij beweging, fysieke inspanning of bepaalde houdingen.  

Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen bij:

 • Pijn

 • Stijfheid

 • Krachtvermindering

 • Ademhalingsproblemen

 • Evenwichtsproblemen

 • Vermoeidheid verschijnselen

 • Zwelling

 • Bewegingsbeperking

Kinderen

Kinderen vanaf het voortgezet onderwijs kunnen wij behandelen. 

Ouderen

Wij hebben specialisten in huis om u te helpen de lichamelijke problemen van het ouder worden te vertragen en te verzachten en u weerbaar te maken door uw conditie op peil te houden en u te helpen het vallen te voorkomen en als het gebeurt met zo min mogelijk schade.

Wij geven in meerdere dorpen trainingen en er zijn vele ouderen oefenuren in onze fitnesszalen in Eastermar en Kootstertille op voor u geschikte tijden.

fysiotherapie
Fysiotherapie

Manuele Therapie

De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt
 

 • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen

 • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn

 • artrose van de heup

 • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen

 • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek

 • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.
   

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan een patiënt met specifieke trainingsadviezen leren gewrichten door spieren stabieler te maken​

Fysiotherapie
Specialisaties
shockwave.jpg

Shockwave

Shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelingsmethode. De werking is vaak al naar 4 behandelingen merkbaar. 

De geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessure gebied waardoor de pijn afneemt. Zo stimuleert de behandeling je lichaam om de blessure zelf te genezen. 
 

Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen hierdoor neemt de pijn af en verbeterd de mobiliteit. 
 

Bij welke klachten kan de fysiotherapeut shockwave gebruiken?
 

 • langdurige peesklachten (met of zonder verkalking) van:
  – hiel (hielspoor)
  – achillespees
  – kniepees (jumper 's knee)
  – elleboog (tennis/golf arm)
  – schouder

 • scheenbeenklachten (shin splints)

 • spierverrekkingen

shockwave-therapie-2558x1100.jpg
FAQ-echografie.jpg

Echografie

Echografie is een onderzoek waarbij met geluidsgolven die je niet hoort de oorzaken opgespoord kunnen worden van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden. Zo kunnen we spierscheuren en verkalkingen zichtbaar maken.

 

De fysiotherapeut kan de behandeling gebruiken bij:
 

 • een spierblessure

 • een peesblessure (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking)

 • een slijmbeursontsteking

 • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden

 • onderzoek naar cystes

 • het trainen van de rompstabiliteit bij lage rugklachten. Echografie wordt hierbij gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste spieren in de onderste rompregio.

07180507AlphaFotoZeven2369echo.jpg
Image by Yulissa Tagle

Revalidatiesprogramma 's

In onze 2 oefenzalen in Kootstertille of Eastermar kan er gerevalideerd worden voor alle voorkomende klachten van de spieren en gewrichten of na operaties van heup, knie en schouder , conditieklachten bij hart- en longproblemen en andere gezondheidsklachten.
 
Er zijn vele programma’s en we zijn toegerust om u vooruit te helpen zodat u weer kunt deelnemen aan allerlei activiteiten in uw leven.

Persoon met krukken
Image by Adam Nieścioruk

Corona revalidatie

Een deel van de patiënten dat corona heeft doorgemaakt heeft (langdurig) last van klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid. Zij hebben veel baat bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn.

Gezien de impact van het virus op de samenleving zetten wij ons netwerk in om met zijn allen een eerstelijns opvangnet voor deze patiëntengroep te realiseren. Daarom zijn er binnen Chronisch ZorgNet ‘coronatherapeuten’ opgeleid die deze patiënten kunnen behandelen.

Deze therapeuten hebben allemaal een uitgebreide basisscholing longaandoeningen gedaan, en hebben zich daarna bijgeschoold op het gebied van revalidatie na corona. 

Fitness
dry-needling.jpg

Dry Needling

Heeft u regelmatig last van pijnlijke of stijve spieren? Dan kan dry needling de oplossing voor uw klachten zijn. Ook bij verkorte spieren of spieren die door operaties of ongelukken niet goed willen herstellen, wordt dry needling vaak succesvol toegepast.

Dry needling is een behandelmethode waarbij we door middel van een speciale techniek de verhardingen in spieren aanprikken, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. 

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

dry needling+behandeling_PMC Katwijk.png

Ultrageluid

informatie volgt

pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg
kousen-480x351.jpg

Oedeem

Oedeem betekent letterlijk vocht. Oedeemtherapie is dan ook een therapie bestaande uit lymfedrainage, compressie, oefentherapie en zelfmanagement om het vocht te verminderen. Vocht kan optreden door trauma, bijvoorbeeld het verzwikken van je enkel, maar ook door operaties waarbij lymfestructuren weggehaald zijn of door vorming van littekenweefsel bij het herstel. Bij vochtophoping kunnen verschillende klachten ontstaan, bij trauma’s zijn dit vaak pijn, verminderde bewegingsmogelijkheid, niet goed kunnen gebruiken van het getroffen lichaamsdeel, warmte en ook zwelling. Bij operaties kan na verloop van tijd ook vocht ophopen, dit stapelt geleidelijk op waardoor klachten niet altijd zullen worden herkent. Specifieke klachten die hierbij geleidelijk optreden zijn een vermoeid of zwaar gevoel in benen of armen, verminderde coördinatie, pijn, huidveranderingen maar ook kracht en het uithoudingsvermogen kan achteruit gaan.

Loopband

Schouder netwerk

Heeft u schouderklachten?

 

Aangezien verscheidene schouderaandoeningen vergelijkbare klachten kunnen veroorzaken is het verstandig een afspraak te maken met een gespecialiseerde schouderfysiotherapeut, zodat een juiste diagnose gesteld kan worden.

Website: https://www.schoudernetwerkfriesland.frl/aangesloten-specialisten/ 

Neurologie netwerk

Friesland

regio drachten

Chronisch zorgnet

Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van bijna 3000 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen zoals,

 • Perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen),

 • COPD, astma

 • Hartaandoeningen

 • Corona revalidatie

 • Osteoporose

Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen.

Website: www.chronischzorgnet.nl 

netwerken
bottom of page